Grattis Sverige !

 
I en förordning från 1983 bestämdes att svenska flaggans dag 6 juni, som firats sedan 1916, även skulle bli Sveriges nationaldag. Sedan 2005 är nationaldagen även helgdag. Annandag pingst förlorade samtidigt sin status som helgdag. I en förordning från 1996 anges även att nationaldagen är en salutdag.
Den nuvarande regeringsformen och riksdagsordningen antogs av riksdagen första gången den 6 juni 1974. Sedan år 1983 är svenska flaggans dag den 6 juni officiellt Sveriges nationaldag.   
-Källa

 
Ja idag är det som sagt Sveriges Nationaldag. Alla firar på olika sätt och vissa firar inte alls. Jag är väl inte en höjdare på att fira nationaldagen egentligen och jag tycker faktiskt det är riktigt tråkigt att jag inte gör det.. Enda gången jag firade ordentligt var väl på min student som föll på samma dag som nationaldagen hehe. Men ja som sagt, inget direkt firande för min del annars. Jag hade hellre velat att Sveriges befolkning verkligen firade denna dag så som norskarna. Tänk vad kul det hade blivit då. Men istället så är det snarare tvärtom här i Sverige. Firar man nationaldagen så klassas man som Nazist eller razist eller något annat liknande. Hur sjukt är inte det då? Ska man inte kunna fira sitt egna lands nationaldag utan att bli anklagad för diverse? Helt sjukt! Man kan faktiskt vara stolt svensk utan att vara varken nazist eller razist. Tänk på det!

Nä gott folk, nu ska jag hoppa in i duschen och sen får vi se vart kvällen slutar.
Hej så länge!
Kommentarer
Postat av: Evelin

Ja eller hur. Ni borde flagga och gå i folkdräkt och sjunga nationalsång ni också. Ta tillbaks nationaldagen och flaggan från nazisterna/rasisterna. Men hur man nu gör det, får du komma på själv :)

Ha en fin kväll och kanske baka nåt spännande i morgon? :D

Kram!

2009-06-06 @ 16:44:07 // URL: http://evelinux.blogg.se/
Postat av: ida

Vad vill du ha min åsikt om? :) Berätta här: http://josefsssson.blogg.se/2009/june/ge-mig-ett-amne-sa-far-du-min-asikt.html

Ha en fortsatt trevlig helg!



/ Ida

2009-06-06 @ 22:56:11 // URL: http://josefsssson.blogg.se/
Postat av: Elina♥

sv;jag gjorde om den bilden på picnik.com :P

rätt grym sida:)

2009-06-07 @ 00:32:47 // URL: http://elinalatin.blogg.se/
Postat av: Leia

Fin header. Bilderna är fina =)

2009-06-07 @ 14:00:16 // URL: http://onlyforever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0